Aiemmin, uuden vuoden tekstissä, mainitsemistani uusista piirteistä on taas hyötyä. Kun koti on koko ajan paljon siistimpi, ei ole ihan niin kaameeta kun vieraita tulee lyhyelläkin varoitus ajalla. Nyt odottelen siskoja tosiaan kylään, eikä tarvinnut juuri mitään tehdä ja varoitusaikaakin oli enemmän kuin vähän. Tarjoamisiksikin on kaapissa eilistä jälkkäriä ja jos pari pullaa pakkasesta sulattais.

Mutta kyllä vain väsyttää! Nukkumaan mentiin ehkä joskus kolmen tienoilla ja A aloitti konserttinsa seitsemän aikaan. Aamumaitoa annettiin ja toivottiin että siitä seuraisi vielä ½-1 tunnin lepo, mutta ei. Tyllerö tahtoi ylös ja leikkimään. Nyt on aamutoimet ilmakylpyinen ja pukemisineen takana ja pikkuinen meni vetämään ensimmäiset nokkikset. Rytmi on aikalailla sellainen, että tyllerö herää 7-8 aikaan ja menee päikkäreille noin puolelta päivän. Siihen väliin nukkuu 15-45 minuutin nokkaunet. Päikkäreillä viihty 2-4 tuntia (parvekkeella vaunuissa) ja nukkumaan painelee joskus 19-21 välillä. Päikkäreiltä heräämisen ja illalla nukkumaan menemisen välillä saattaa olla toiset 15-45 minuutin nokkikset. Yleensä tämä kaikki tasaantuu sillälailla, että unta vauvalle kertyy yhteensä se 4-5 tuntia päivän aikana. Jos on pitkät päikkärit, on nokkikset yleensä lyhyet ja toiste päin. Nyt on unen määrä alkanut vähenemään ja joinain päivinä ollaan tapailtu jo uutta rytmiä (kahdet vähän pitemmät päikkärit, n. 1,5-2,5 tuntia), mutta vielä ei olla siihen asetuttu, joten tuttu ja turvallinen vanha rytmi on suurimmaksi osaksi käytössä. Ja pakko myöntää, että mamille se hurjan mieluinen rytmi!

Miksi täällä vuodatuksen kerpeleessä ei pysty laittamaan useampaa kategoriaa tai tunnistettu yhteen kirjoitukseen? Typerää! Pitäiskö sittenkin kokeilla jotain muuta?