Hellu ja tyttö vetelee päikkäreitä ja minä yllättäen surffailen. Olen kerännyt ruokablogeista taas vaikka kuinka pitkiksi ajoiksi ideoita. Taitaa taas tunkea ruoanlaitto innopstus päälle. Se  ulee ja menee. Väliajat syödään sitten jotain tylsiä, nopeita ja mielikuvituksettomia.

Tosin ei tämänkaan päivän ruoka mitään järin jännää ole, mutta uusi kokeilu meillä. Aion tehdä lihamakaroonilaatikkoa, johon tulee jauhenlihan kaveriksi myös soijarouhetta. Tarkoitus olisi alkaa vähän terveellistämään tuota meidän ruokavaliota, niin että sitten kun tuo muksu syö samoja ruokia kuin me, niin kehtaa sille tosiaan samoja ruokia tarjota. Hyvästi siis suurin osa valkoisista vehnäjauhoista ja niin edelleen.

Soijarouhetta en ole ikinä kokeillut, mutta nyt olisi tosiaan tarkoitus tutustua. Pastat vaihdettu jo (ainakin suurimmaksi osaksi) runsaskuituisempiin vaihtoehtoihin. Peruskotiruoan pitää olla minulle helppoa, halpaa ja hyvää sekä terveellistä.

Ideoita otetaan myös vastaan. Onko jollain esimerkiksi vinkata jotain blogeja, jossa näitä arvoja erityisesti vaalittaisiin? Perusteet minulla on suht hyvin hallussa, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus vielä pitemmälle kehittää tietopohjaa. Tahdon tarjota ruoan osalta lapselle parhaat mahdolliset lähtökohdat. Yleisesti ottaen en koe olevani mikään kiihkoilija äiti (meillä täysi-imetys tyssäsi turhan aikaisten (vaikka ei kyllä ihan oma valinta ollut), kestovaippoja on käytetty vain osittain, vauva on nukkunut alusta asti omassa pinnasängyssään ja mitäs kaikkia hyvän äidin merkkejä ne tuolla mammapalstoilla viljelevätkään...), mutta ruoan osalta aion kyllä panostaa.